2 1 3

Bij Capgemini raak je nooit uitgeleerd

Door: Jasper van der Vaart, Security Architect & Jeroen Wijnands, OT Security Architect

Elke week vertelt een van onze collega’s over zijn of haar ervaringen bij Capgemini, maar deze week is het de beurt aan maar liefst twee Cappers! Maak kennis met Security Architect Jasper van der Vaart en OT Security Architect Jeroen Wijnands. Lees hier hun verhaal!

Een korte introductie: wie ben je en wat doe je bij Capgemini?

Jasper: Ik werk sinds 3 jaar bij Capgemini en ik begon in het vakgebied van Identity and Access Management. Door de mogelijkheden hier binnen Capgemini heb ik me echter binnen 3 jaar omhoog weten te werken naar Security Architect. Omdat ik een achtergrond in de natuurkunde heb, was de switch naar Cybersecurity wel een flinke stap, maar het bevalt me goed.

Jeroen: Na ooit een studie Informatiekunde te hebben gedaan, ben ik na enkele jaren als Windows Engineer overgestapt naar Infrastructuur Architect en van daaruit steeds verder de security ingerold. Fabrieksomgevingen hebben me altijd getrokken en dat is dan ook mijn specialisme geworden; ik beveilig geen IT maar OT (Operational Technology)! Ik loop het liefst met veiligheidsschoenen aan en een helm op mensen te helpen om hackers en malware buiten de fabriek te houden.

Waarom hebben jullie voor Capgemini gekozen?

Jeroen: Ik koos vorig jaar voor Capgemini omdat ik bij mijn vorige werkgever het gevoel kreeg dat er te weinig ruimte was om me écht met mijn vak bezig te houden. Ik miste de focus op technieken en producten. Capgemini is veel duidelijker bezig met de markt en de techniek waar ik me thuis in voel. Toen ik ook nog goede berichten hoorde van een paar collega’s die me voor waren gegaan naar Capgemini, was de keuze snel gemaakt. En hoewel het wel even wennen was, na 22 jaar bij een andere werkgever, ben ik blij dat ik de stap heb gemaakt!

Jasper: Ik stond nog aan het begin van mijn carrière en in dat opzicht was ik nog vrij naïef. Ik wist nog niet zoveel van de consultancywereld, maar ik hoorde van mensen die ik kende in de IT dat er bij Capgemini heel goede consultants rondlopen. Hier hoopte ik me bij aan te sluiten. Wat mij verder trok om bij Capgemini te komen waren de mogelijkheden om jezelf op te leiden tot Cybersecurity Expert.  

Jasper, hoe helpt Jeroen jou in je werk?

Jeroen is een bron van inspiratie voor mij. Hij heeft immers al 12 jaar ervaring als architect. In mijn eerste opdracht had ik nog veel vragen over wat, waarom en hoe iets gedaan moest worden. Er is immers geen opleiding tot Security Architect. Er zijn natuurlijk cursussen die je kan volgen, maar de praktijkvaardigheid moet je simpelweg opdoen. Gelukkig heb ik aan Jeroen, naast het feit dat we heel goed met elkaar kunnen lachen, een goede gevonden. Vragen zoals “Jeroen, met wat voor view kan ik mijn design het beste communiceren?” werden dan soms beantwoord met “Heb je je requirements wel duidelijk?”. Dingen waar ik nog niet aan gedacht had, maar wel nodig heb. Een Senior Architect die vrijblijvend meedenkt, zonder enige verwachting, zorgt ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga. 

 

Jeroen, leer jij ook nog nieuwe dingen van Jasper?

Het leuke aan werken met collega’s van allerlei leeftijden en achtergronden vind ik júist dat je van elkaar kan leren. Ik pik nieuwe tools en technieken op en door er met mensen over te praten ga ik weer nadenken over dingen die ik soms als vanzelfsprekend ben gaan aannemen. Het leuke aan met Jasper werken vind ik dus ook dat ik gedwongen word om dingen die ik al langer geleden heb geleerd weer opnieuw te moeten bekijken. Waarom doen wij architecten de dingen die we doen? Voor mij maakt dit werken bij Capgemini speciaal.

En hoe ondersteunt Capgemini jullie in je ontwikkeling?

Jasper: Wat mij persoonlijk erg geholpen heeft zijn de mensen en mogelijkheden. Er lopen architecten rond met meer ervaring in hun linker pink (including Jeroen) dan ik überhaupt heb en die ook nog bereid zijn om jou te helpen in je ambities. Als je die ambities hardop uitspreekt en weet waar je naartoe wilt, dan zijn veel mensen bij Capgemini bereid om je daarmee te helpen.

Jeroen: Daar sluit ik mij bij aan. Er kan zelfs zóveel dat de keuze over hoe je je wilt ontwikkelen misschien wel de lastigste is.

Jeroen, welke uitdagingen biedt Capgemini jou met al je werkervaring nog?

Juist omdat ik al iets meer ervaring heb zijn er nog genoeg uitdagingen om mijn kennis en kunde te delen en uit te dragen. En ik heb de ruimte om, naast een interessante opdracht bij een klant, ook zelf aan verkoop te doen bij nieuwe klanten en nieuwe initiatieven te bedenken samen met collega’s.

Wat maakt het werken bij Capgemini voor jou het leukst?

Jasper: De borrels, de mensen en de mogelijkheden. Het gezegde ‘het is er maar wat je er zelf van maakt’ is altijd toepasbaar, maar in mijn ervaring kun je er bij Capgemini ook echt heel veel van maken.

Jeroen: Ik vind het lastig om één specifiek ding element te bedenken. Ik geniet van de mogelijkheden om met mijn vak bezig te zijn. Van de stimulerende omgeving met collega’s, die ook allemaal met security bezig zijn en van de kansen om op jacht te gaan naar nieuwe opdrachten. Als ik toch iets móet noemen… ik geniet van het gevoel dat ik vanaf mijn allereerste dag bij Capgemini had en dat altijd is gebleven: het warme gevoel van welkom. Ik had bijna meteen het gevoel dat ik erbij hoorde en dat heb ik nu nog steeds!