2 1 3

Bij Capgemini kun je zakelijk én persoonlijk groeien

Door: Monisha Ramadhin, Senior Management Consultant

Een korte introductie: wie ben je en wat doe je bij Capgemini?

Ik ben Monisha, Senior Management Consultant ‘Data, Finance, Risk & Compliance’ binnen Capgemini Invent. Iets meer dan twee jaar geleden ben ik bij Capgemini gestart. Van oorsprong ben ik afgestudeerd als Criminoloog. Na mijn studie werd ik gevraagd om een start-up te helpen opbouwen, met name op het gebied van Compliance. Ik ontwikkelde me tot de spil van het bedrijf en nam steeds meer taken op me. Om mij verder te ontwikkelen in projectmanagement zocht ik een nieuwe baan op het gebied van Compliance, waar ik zowel mijn studie als mijn werkervaring in mee kon nemen. Ik heb bij meerdere bedrijven gesolliciteerd, maar bij Capgemini voelde ik een klik.

Wat voor soort opdrachten doe je?

Ik doe veel verschillende opdrachten, waarbij ik in elke opdracht opnieuw nieuwe dingen leer. Op dit moment werk ik bij een grote bank aan een PSD2 project, behoorlijk technisch. PSD2 is de nieuwe Europese richtlijn voor het betalingsverkeer. Ik breng de interpretatie van de richtlijnen voor de verschillende afdelingen bij elkaar en wij houden ons bezig met een vergunning aanvragen. Daar komt heel wat bij kijken, omdat ik vanuit het Europese hoofdkantoor veel landen in Europa moet meenemen in de aanvraag. Elk land moet voldoen aan de richtlijnen, maar ieder land heeft weer zijn eigen systemen en regulators. Dat maakt het een uitdaging.

Het project hiervoor vond plaats bij een uitgever van creditcards. Ik begon daar als KYC-analist. KYC staat voor ‘Know Your Customer’. Dit is voor banken een groot regulatory topic. In Nederland en Europa zijn in dit verband veel boetes uitgedeeld, doordat er door banken nog te weinig gedaan werd omtrent KYC. Hierdoor was witwassen en terrorisme-financiering makkelijker over het hoofd te zien. Na twee weken vroeg het consultantbedrijf dat het project leidde mij om deel te nemen in het management board, vanwege mijn inzet, kennis en ervaring. Ik hield me zowel bezig met het proces als het begeleiden van teams. Het was een heel leerzaam traject, vooral op het gebied van softskills; je team motiveren en zich goed laten voelen, zodat zij hun werk optimaal kunnen doen.  

Daarnaast werk ik bij Capgemini intern ook aan projecten. Een van de projecten waar ik me voor inzet gaat om het vastleggen en delen van kennis, zodat deze voor iedereen toegankelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het beschikbaar maken van templates voor rapporten. Op die manier kun je namelijk profiteren van de ervaring van anderen en kan er zo efficiënt mogelijk gewerkt worden. Dat vind ik belangrijk.

Wat maakt het werken bij Capgemini voor jou het leukst?

De projecten en de collega’s. Ik heb het heel druk, maar wel druk met dingen die ik leuk vind om te doen. Hiernaast werken er ook leuke mensen bij Capgemini; de cultuur is heel open en het is prettig dat je wordt gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen.

Hoe ondersteunt Capgemini je in jouw ontwikkeling?

Er zijn veel trainingen beschikbaar, maar je moet je wel zelf inzetten om te bedenken welke richting je op wilt groeien en hoe. Er is heel veel mogelijk, maar eigen initiatief is belangrijk.

Wat ik leuk vind bij Capgemini is dat je niet alleen trainingen hebt om in je werk te groeien, maar ook op persoonlijk vlak. Zo heb ik een keer een leadershipcursus gedaan, die focuste op jezelf leren kennen. Hier werd voornamelijk gefocust op “Wie ben jij?” en “Waar vind jij je rust?”. Dit was voor mij heel inspirerend. De cursus was midden in een bos en ’s avonds kon je wat drinken met je collega’s. De cursus was niet alleen leerzaam, maar ook heel gezellig.

Mede door zulke cursussen leer je je talenten kennen. Het is vaak logisch dat je probeert te groeien in de dingen die je niet goed kunt, maar hoe mooi is het om ook te groeien in de dingen waar je juist wél goed in bent en daar nog beter in te worden? Focussen op je talenten en daarin leren uitblinken. 

Al met al ben ik sinds ik bij Capgemini werk in veel opzichten gegroeid. Ik heb veel geleerd over mijn vak en ben een sterker persoon geworden. Vroeger vond ik het bijvoorbeeld lastig om mezelf te presenteren voor een groep onbekenden -ik had knikkende knieën- maar nu kan ik mezelf zijn en heb ik er helemaal geen problemen meer mee. Natuurlijk heb ik zelf hard gewerkt voor mijn groei en promoties, maar de overstap naar Capgemini is denk ik wel de beste keuze in mijn carrière geweest.

Wat is je meest memorabele Capgemini-moment?

Dat weet ik wel: The Institute. Ik begon als Junior bij Capgemini en in The Institute word je de eerste paar maanden opgeleid als consultant, grotendeels in het buitenland. Ik was zelf veel in Duitsland. We begonnen met een groep nieuwe consultants en vanuit Capgemini was er de wens dat een van ons zou gaan vloggen over het opleidingstraject. De mensen waren het erover eens dat dit een taak voor mij was, waardoor ik dit op me heb genomen. Een leuke en leerzame ervaring. De eerste vlog heb ik 20 keer opnieuw moeten doen, tot ik besloot om gewoon mezelf te zijn en gek genoeg ging dit veel beter. Ik heb diverse vlogs opgenomen die onder andere op Facebook gedeeld zijn. Al met al waren het leuke maanden, waarin ik veel mensen heb ontmoet.

Heb je tips voor je toekomstige collega's?

De beste tip is dat je veel moet netwerken. Wees jezelf, wees spontaan en toon initiatief, dan kom je er wel. Je leert op die manier meer mensen kennen en mensen leren jou kennen, waardoor ze eerder aan jou denken als er een nieuw project beschikbaar is of als er een leuke interne opdracht voorbijkomt.


Is Finance jouw passie en wil je meer te weten komen over onze Data, Finance, Risk & Compliance afdeling? Bekijk dan de volgende twee vacatures en misschien ben jij onze nieuwe collega! Manager Accounting & Reporting en Senior Consultant Accounting & Reporting.