2 1 3

Bij Capgemini kijken ze echt naar mijn expertise, wat ik wil bereiken en hoe ik wil groeien

Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Steven Keverkamp, projectmanager binnen Cloud Infrastructure Services. Lees hier zijn verhaal!

Als projectmanager binnen Cloud Infrastructure Services (CIS) is Steven Keverkamp vijf maanden werkzaam bij Capgemini. Na het succesvol uitvoeren van twee leuke projecten in de energiemarkt, is Steven nu de Technical Project Manager voor een project in de maakindustrie. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het projectteam, het monitoren van de migraties, het afstemmen van het netwerk op de servers, het soepel laten verlopen van processen en het overdragen van kennis richting de klant. Op dit moment is het zijn persoonlijke missie om Capgemini van binnenuit te leren kennen, zijn technische vaardigheden te voeden en meer te leren over diensten, netwerken en soft skills van de specialisten met wie hij samenwerkt.

Over zijn succes

Een van de belangrijkste projecten voor Steven is de functie van technisch projectmanager van een internationaal projectteam.

Vanaf november 2020 tot de zomer van 2021 slaan Capgemini en de klant de handen ineen om een grote infrastructuurmigratie uit te voeren, verspreid over 20 landen en 41 locaties. Steven is de technische projectmanager en geeft leiding aan een team van acht leden van zowel Capgemini als de klant. Hij begeleidt hen in hun dagelijkse werkzaamheden, coacht hen tijdens het migratieproces en coördineert ten slotte de sign-off en de geleerde lessen voor toekomstige implementaties. De afgelopen maanden heeft het team er onder leiding van Steven voor gezorgd dat Hongarije, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland al gebruik maken van de nieuwe infrastructuur.

Werken met remote teams

Het op afstand op elkaar afstemmen van het werk van de teams, praten met het management van onze klant, samen met specialisten beslissingen nemen en zien dat iedereen elke dag beter wordt, is voor hem een persoonlijk succes dat hij in dit project heeft behaald.

Wat maakt Steven trots

Steven is ontzettend trots en blij om deel uit te maken van Capgemini. Hij is van mening dat niet veel bedrijven je de kans geven om een steile leercurve te volgen, fouten te maken, maar met elke fout beter te worden en het werken in de IT echt onder de knie te krijgen; dat is iets wat Capgemini mogelijk gemaakt heeft en dat maakt hem trots om bij Capgemini te werken.

Hij is vooral trots op zijn teamleden die altijd gefocust blijven, flexibiliteit tonen en nooit te moe zijn om een stapje extra te zetten om aan de eisen van de klant te voldoen. "Het is een leuk team dat bestaat uit mensen met verschillende nationaliteiten, culturen en specialiteiten. We helpen elkaar problemen te overwinnen om er nog sterker uit te komen. Ieder teamlid is uniek, maar samen zijn we Capgemini", meent Steven.

Zijn kijk op 'Get The Future You Want'

Het zijn de vooruitzichten binnen Capgemini waar hij het meest van geniet, omdat het hem een overvloed aan mogelijkheden biedt om zich te ontwikkelen op alle gewenste gebieden die hij wil.

“Bij Capgemini kijken ze echt naar mijn expertise, wat ik wil bereiken en hoe ik wil groeien.Ze coachen me en helpen me om mezelf te ontwikkelen, stap voor stap, richting mijn doel. Het gaat er dus niet om wat zij willen, maar wat ik wil, om mij de vrijheid te geven die ik nodig heb om die doelen te realiseren."

Benieuwd geworden naar Capgemini? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures en ontdek jouw mogelijkheden.