2 1 3

‘Als consultant krijg je veel uitdagingen en kansen, maar het vak moet wel echt bij je passen'


Collega’s Robin en Emily startte beide even geleden als management consultant bij Capgemini Invent en werken nu inmiddels allebei binnen hetzelfde customer engagement team. Daarnaast delen zij ook nog eens dezelfde passie, namelijk reizen. Maar ziet hun carrière bij Capgemini er dan ook hetzelfde uit? En denken zij ook hetzelfde over bepaalde onderwerpen? We vragen het hen:

Laten we beginnen met wie jullie zijn. Een korte introductie..

Emily: ‘Ik ben Emily en werk binnen het customer engagement team bij Capgemini Invent. Ik groeide deels op in Haarlem en deels in Londen, maar ben uiteindelijk gaan studeren in Groningen. Na een aantal stages en gewerkt te hebben in onder andere Berlijn en Londen, woon ik nu inmiddels weer in Amsterdam en werk ik alweer bijna 2,5 jaar bij Capgemini Invent. Daarnaast hou ik heel erg van zeilen en geef ik ook les in Friesland.’

Robin: ‘Mijn naam is Robin en ik werk, net als Emily, ook binnen het customer engagement team van Capgemini Invent. Tijdens mijn bachelor heb ik veel gereisd en volgde ik stages in onder andere Londen, Sevilla en Kuala Lumpur. Dat was eigenlijk een van de beste tijden van mijn leven. Daarom probeer ik in mijn vrije tijd ook nog zo veel mogelijk te reizen. Daarnaast vind ik het leuk om te surfen.’

Hoe zijn jullie bij Capgemini terechtgekomen?

Robin: ‘Na mijn master ben ik in eerste instantie naar Dublin gegaan waar ik werkte voor een Big Tech company. Dit was echt een sales functie. Na een half jaar merkte ik al dat ik de klanten meer aan het adviseren was. En diepere gesprekken met hen wilde voeren, in plaats van alleen maar verkopen. In diezelfde periode kwam Capgemini in de lucht. Zij waren heel open en vertelde dat ik veel internationale ervaring op kon doen. Daarbij wordt er veel in je geïnvesteerd. Op deze kans kon ik dus eigenlijk geen “nee” zeggen.’

Emily: ‘Voor Capgemini werkte ik binnen de data & strategie tak van het internationaal reclame bureau Iris Concise in Londen. Hier vervulde ik voornamelijk de rol van projectmanager. Uiteindelijk wilde ik verder groeien en meer trainingen volgen. En die kans kreeg ik bij Capgemini.’

Wauw, jullie hebben al aardig wat van de wereld gezien! Wat is precies jullie rol binnen Capgemini?

Robin: ‘Op dit moment zit ik bij een financiële instelling op project en doe ik voornamelijk werkzaamheden op het gebied van business analyse. Dus ik kijk hoe hetgeen wat de opdrachtgever wil lanceren, past in de huidige organisatie. En op welke manier het proces het beste kan verlopen.’

Emily: ‘Mijn focus ligt vooral op de sector consumer products & retail. Zo werk ik nu aan een opdracht bij grote internationale retailer in consumer products en manage ik, samen met de VP, een team van 35 mensen over 6 locaties verspreid. Samen met mijn collega’s bekijk ik hoe we een product zo waardevol mogelijk kunnen maken voor de eindklant, maar tegelijk ook zo rendabel mogelijk houden voor de organisatie.‘

Jullie hebben behoorlijk drukke agenda's. Houden jullie nog wel tijd over?

Emily: ‘Het hangt vooral van je project af en het gaat in fases. We hebben net bijvoorbeeld een groot project binnengehaald. In het begin ben je dan veel fysiek aanwezig bij de klant en maak je lange dagen. Een werkdag van 8 tot 8 is voor mij dan best normaal. Maar ik probeer vaak wel om op vrijdag dan ietsjes eerder te stoppen.’

Robin: ‘Naast het werk doe ik nog steeds veel dingen met vrienden en familie, maar je moet het dan gewoon plannen. Wel denk ik dat je bewust moet kiezen voor het consultancy vak. Je krijgt heel veel uitdaging, verantwoordelijkheden én kansen, maar je moet er wel iets voor teruggeven. En het reizen moet ook echt bij je passen.’

Nu hebben jullie zowel werk als privé veel overeenkomsten. Denken jullie dan ook hetzelfde over de volgende stellingen?

Tot slot. Wat is, volgens jullie, een reden om echt bij Capgemini te komen werken?

Emily: ‘We zijn een heel transparant bedrijf en bieden veel kansen. Je kan echt zelf je carrière uitstippelen. Maar als ik echt 1 reden moet kiezen, dan is het omdat ik hier echt goede vrienden heb gemaakt.

Robin: ‘Emily en ik zitten in hetzelfde team en het feit dat we zo’n leuk team hebben, dat maakt het veel makkelijker. Het is niet alleen werk, maar je krijgt er ook een complete vriendengroep bij. En ik denk dat dat wel heel speciaal is voor een bedrijf.’


Is reizen ook jouw passie? En werk jij graag als management consultant aan internationale projecten? Check dan onze openstaande vacatures en wie weet start jij binnenkort jouw carrière bij Capgemini.