2 1 3

Al die expertise die samenkomt. Dat is gewoon supergaaf.

Met een studie Aardwetenschappen op zak is management consulting niet het eerste waar je aan denkt. Toch was dat waar Amar Sitabi zo´n driekwart jaar geleden voor koos. In zijn functie als Data Science consultant kan hij namelijk zijn passie voor datascience en strategie volledig kwijt. Daarnaast zet hij zich in voor duurzaamheid en diversiteit & inclusie binnen Capgemini.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben opgegroeid in Almere met een Surinaamse achtergrond. Ik vond het heel lastig om een studie te kiezen, want ik vind alles wel leuk. Ik koos uiteindelijk voor een bachelor Aardwetenschappen, omdat het een goede combinatie van natuurkunde, scheikunde en geografie is, en van praktijk en theorie. Het leuke aan deze studie is dat ik veel kon reizen. Zo ben ik onder andere op uitwisseling gegaan naar Albuquerque in New Mexico, in de Verenigde Staten, waar ik als Geospatial analyst werkte, een consultant op het gebied van ruimtelijke data. Dat was de eerste keer dat ik langere tijd in het buitenland woonde, studeerde en werkte. In Zwitserland heb ik vervolgens de master Aardwetenschappen aan de ETH Zurich gevolgd.

Hoe ben je bij Capgemini Invent terechtgekomen?

De vraag die voor mij belangrijk is, is: ¨so what?¨. Ik had het gevoel dat ik die vraag in de academische wereld niet kon beantwoorden. Het is nogal hiërarchisch en heel erg gericht op publicaties. Bovendien houd ik van variatie. En ik wil graag impact maken. Tijdens mijn master ben ik van allerlei onderwerpen gaan proeven, zoals civil engineering, data science en strategie. Ik kwam erachter dat ik die laatste twee vakgebieden heel erg interessant vind. Ik heb veel geluk gehad, want in mijn huidige team doen we allebei. Zo werk ik nu als management consultant in datascience en strategie in het team Business Data Strategy bij Capgemini Invent NL. In deze functie kan ik de ´so what-vraag´ goed beantwoorden.

Waaruit bestaat jouw functie?

In het kort vertalen we data naar waarde voor de klant. Dat doen we door hypotheses op te stellen en inzichten uit data te vergaren met behulp van allerlei tools. Vervolgens helpen we de klant met het maken van concrete vervolgstappen. Zo heb ik onder andere een financiële dienstverlener geholpen bij hun visie, strategie en architectuur rondom data en analytics op een internationaal niveau. Een ander voorbeeld is een project waarbij we op basis van gedefinieerde KPI´s een management dashboard hebben opgesteld om daarmee vervolgens besluitvorming te sturen. Mijn favoriete project? Ik vind alles leuk zolang het uitdagend is. Maar wat ik echt gaaf vind is een project in een internationale omgeving, met een divers projectteam, waarbij we datascience en strategie combineren.

Wat vind je zo leuk aan het werken bij Capgemini Invent?

De variatie aan projecten, werkzaamheden, vakgebieden, collega´s, nationaliteiten. Al die expertise die samenkomt. Dat is gewoon supergaaf. Als je niet op een project voor klanten zit, zit je op de zogenaamde ´bench´, oftewel op de bank. Je kunt dan andere consultants ondersteunen, jezelf ontwikkelen en meehelpen aan sales. Zo ben ik betrokken bij een initiatief op het gebied van duurzaamheid. En ik maak mij sterk voor diversiteit & inclusie, zowel binnen Capgemini Nederland als specifiek binnen Invent.

Ik vind het altijd leuk om me bezig te houden met initiatieven die ik zie langskomen. En als ik ideeën heb, kan ik die altijd delen met iemand. Of je pakt het samen op. Die vrijheid heb je. Binnen Invent heb je ook de mogelijkheid om allerlei trainingen te doen. Dat is erg goed voor je ontwikkeling als consultant. Samen met je manager stel je dan een personal development plan op. Je bespreekt wat jouw ambities zijn, waarin je wilt groeien. Welke feedback je hebt ontvangen en wat je hiermee wilt doen.

Wat doe je precies voor diversiteit & inclusie?

Binnen Invent willen we bewustzijn creëren, inspireren en een bijdrage leveren aan het verbreden van het perspectief van onze collega´s op het vlak van diversiteit & inclusie. Daarnaast ben ik ook betrokken bij het cultuur & religie netwerk dat Capgemini-breed actief is. Met een aantal gemotiveerde collega’s hebben we een hele goede stap gezet op het gebied van diversiteit & inclusie. De CEO van Capgemini Nederland heeft namelijk het charter diversiteit ondertekend. Dat houdt in dat wij ons verbinden aan het behalen van bepaalde ambities en doelen en het aanpakken van uitdagingen. De community diversiteit & inclusie heeft drie uitdagingen gedefinieerd. De eerste gaat over inzichten en acties, dus meten is weten. De tweede is: hoe kun je zorgen dat er een open cultuur heerst. En de laatste gaat over digitale inclusie. Hierbij focussen we ons op de rol die we als bedrijf in de samenleving hebben.

Is Data Science jouw passie en wil je meer te weten komen over het Insight-Driven Enterprise team? Bekijk dan deze vacature en misschien word jij onze nieuwe collega!