2 1 3

Aishwarya Dhall verkozen tot Young Professional of the Year

Gisteravond vond de Young Professional of the Year Award 2018 plaats. Een jaarlijks terugkerend event waar verschillende jonge uitblinkers in hun vakgebied kans maken op een cheque van 10.000 euro. Na een zenuwslopende finale ging Aishwarya Dhall er uiteindelijk met de prijs vandoor.

Een record aantal aanmeldingen

Hoewel de Young Professional of the Year Award voor het vierde jaar op een rij werd georganiseerd, was het dit jaar voor het eerst dat heel Capgemini Nederland meedeed. En dat was ook duidelijk te zien aan het record aantal aanmeldingen dit jaar. Maar liefst 87 young professionals werden door hun manager of collega’s aangedragen.

Van vierentwintig naar acht

Vanuit alle aanmeldingen leverde vierentwintig young professionals een motivatie in. Want alleen met een motivatie kon je ook echt kans maken op die hoofdprijs van 10.000 euro. Op basis van deze motivaties koos de tienkoppige jury uiteindelijk 8 kandidaten. Bij het maken van de keuze keek de jury niet alleen de ontwikkeling die een kandidaat het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Maar ook naar hun bijdrage in projecten en eventuele extra taken naast hun werkzaamheden. Een hele klus dus, zoals je begrijpt.

‘The final pitch'

Dit jaar waren Aishwarya Dhall, Erdem Tekin, Guillaume Boog, Jannes de Haan, Jelle Scholtens, Mazin Inaad, Menno Bruijn en Tim van Galien de ‘lucky eight’,en gingen met elkaar de strijd aan tijdens de pitchronde. Onder het toeziend oog van het publiek kregen zij 5 minuten om de jury ervan te overtuigen waarom zij een terechte winnaar zouden zijn. Na lang beraad van de jury gingen slechts drie van hen door naar de finale.

Close call

Tijdens de vragenronde kregen de drie overgebleven finalisten, Aishwarya, Mazin en Tim nog eenmaal de kans om zichzelf te presteren. Alleen was het dit keer niet aan de jury, maar aan het publiek om de winnaar te kiezen. Het aantal stemmen liep namelijk lang gelijk op, net als de spanning bij de finalisten. Toch was het Aishwarya die in de finale alle zeven mannen achter zich liet. En vol blijdschap de cheque van 10.000 euro in handen nam.

Wat te doen met 10.000 euro?

De winnaar van de Young Professional of the Year Award, mag het bedrag naar eigen inzicht besteden. Toch zijn verre vakanties, flinke shopsessies of bijvoorbeeld een aankoop van een nieuwe auto uitgesloten. Het bedrag is namelijk bedoeld om jezelf verder te ontwikkelen als ware professional binnen jouw vakgebied. Zo kan het bedrag bijvoorbeeld worden gebruikt voor summer school in het buitenland, toegang tot een tof tech event of voor de aankoop van nieuwe technologieën. Het ontbreekt Aishwarya zeker niet aan de ideeën. Maar nu eerst even genieten van de overwinning en bijkomen van een zenuwslopende avond.


Wil jij volgend jaar ook meestrijden om de titel Young Professional of the Year? Check dan onze openstaande vacatures en wie weet sta jij daar volgend jaar op het podium.

Young Professional of the Year Award
v.l.n.r. Menno Bruijn, Mazin Inaad, Jannes de Haan, Tim van Galien, Aishwarya Dhall, Guillaume Boog, Jelle Scholtens en Erdem Tekin.