2 1 3

4 Redenen om bij Capgemini Invent te werken!

Door: Tom Stammes, management consultant
Afgelopen juli begon ik bij Capgemini Invent en na 2 maanden kan ik al veel belangrijke zaken concluderen. Ook al werk ik er pas net, het voelt nu al als een tweede thuis. Ik kan mezelf zijn, beschik over geweldige collega’s, de cultuur in het bedrijf past precies bij mij en de introductieperiode zorgde ervoor dat ik binnen no-time het bedrijf goed leerde kennen. En klaar was voor het leven van een consultant.

1. Je kan jezelf zijn

Vanaf dag één merkte ik al dat ik mezelf kon zijn en dat ik gewaardeerd werd. Iedereen wordt op waarde geschat binnen het bedrijf. Vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je het bedrijf verlaat. Uiteraard zijn er bedrijfsregels en wordt er een bepaalde standaard van je verwacht, maar daarbinnen is voldoende ruimte om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Je wordt niet in een Capgemini keurslijf gevormd, waar alles wordt gecontroleerd en bepaald. Zo lang je maar op de juiste momenten serieus bent en kan presteren wanneer het moet, mag jij je gedragen zoals je wilt (binnen de gedeelde normen en waarden van het bedrijf uiteraard). Dit is een zeer sterk punt wat er bij mij voor zorgt dat ik mij al helemaal thuis voel.

2. De geweldige collega's

Het thuis voelen wordt zeer versterkt door de aanwezigheid van geweldige collega’s. Iedereen is vriendelijk, staat altijd klaar om je te helpen en is benieuwd naar hoe je opdracht of introductie-periode gaat. Er is oprechte belangstelling en je voelt je heel snel thuis in je team. Je wordt opgenomen in de familie en bouwt al snel een hechte band op. De vrijdagen zijn de mooiste dagen, want dan komt iedereen naar het kantoor in Utrecht en zie je iedereen: je team, je mede Institutees en je andere collega’s. Het is dan altijd gezellig en je kan met iedereen een praatje maken. Hierdoor ga ik altijd met plezier naar kantoor. Zeker op vrijdag!

3. De cultuur binnen het bedrijf

Alle collega’s samen maken een uiterst fijne cultuur om in te werken. Vanaf het begin hamert het bedrijf erop om samen te werken en om voor elkaar klaar te staan. Hier is er geen ‘ellebogenwerk’, maar juist teamwork en gezamenlijke prestaties. Ook het proactieve vragen om feedback is een belangrijk punt binnen Capgemini Invent. Het zit in ons DNA om het altijd beter te willen doen en zonder feedback komen we niet waar we willen zijn. We leren om kritisch naar onszelf te kijken en innovatief te zijn. Dit alles samen maakt Capgemini Invent een mooie plek om te werken en je proeft de cultuur het beste door binnen te lopen in ons kantoor op Leidsche Rijn. Daarbij heeft Capgemini een blik op de toekomst en op de langere termijn, zeker voor haar medewerkers. Daarom wordt er flink geïnvesteerd in de nieuwe starters met een introductieperiode waarin je klaar wordt gestoomd voor het leven als een consultant.

4. De introductieperiode

Tijdens de introductieperiode van 1-3 maanden ben je elke week in een andere stad, in Nederland of Duitsland. Hier leer je de kantoren en nieuwe collega’s kennen en krijg je interne opdrachten waarbij je andere Capgemini Invent medewerkers helpt met allerlei zaken. Zo krijg je alvast een inkijk in hoe het is om bij Invent te werken, welke methodes er gebruikt worden en hoe het consultancy leven in elkaar zit. Deze periode is gericht op zoveel mogelijk leren. Zo ben je helemaal klaar voor het externe werk bij de klant en om daar direct waarde toe te voegen. Al met al is dit een geweldig leertraject, waarin je in korte tijd ontzettend veel leert en vooral heel veel leuke collega’s leert kennen. Vanuit Nederland, maar ook Duitsland, Zwitserland én Oostenrijk.

Al deze zaken zorgen ervoor dat ik Capgemini Invent nu al aanraadt als werkgever. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om voor Invent te kiezen, maar daar praat ik graag een andere keer over!


Benieuwd geworden naar Capgemini? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures en ontdek jouw mogelijkheden bij Capgemini.