2 1 3

(Young) Professional of the Year 2020!

Ieder jaar wordt bij Capgemini Nederland een Young Professional of the Year benoemd en dit jaar won Angèl Wijnhard de felbegeerde titel! Hoe was die ervaring voor haar en wat is ze van plan te doen met het bijbehorende prijzengeld? Angèl vertelt ons er alles over.

Gefeliciteerd met het winnen van de award, Angèl! Ben je erin geslaagd om weer op adem te komen?

‘’Het heeft een aantal dagen geduurd, maar ik ben weer op adem. Ik heb zoveel lieve berichten en felicitaties gekregen van collega’s in Nederland, maar ook buiten Nederland. Het is een enorme eer om door je collega’s uitgekozen te worden en ik ben ze hier ontzettend dankbaar voor.’’

Dat kan ik me voorstellen! Wat doe je precies bij Capgemini?

"Ik werk nu vier jaar als recruiter bij Capgemini op de afdeling Financial Services en mag elke maand de onboarding van alle nieuwe collega’s binnen onze afdeling verzorgen. Ook zet ik me samen met een aantal andere collega’s in voor onze Culture & Religion stream binnen de Diversity & Inclusion taskforce. Samen met hen streef ik naar een cultuur binnen Capgemini waarin iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt, ongeacht etniciteit, ras, culturele achtergrond en religie.

Daarnaast houd ik me ook bezig met verschillende Corporate Social Responsibility projecten zoals het project ‘De juiste status’. In dit project krijgen vluchtelingen de kans om zich te laten opleiden tot Software Engineer. Ik zet me ook graag in voor onze ‘Impact Together Week’, waar ik een sollicitatie en CV workshop organiseerde voor vluchtelingen om hen te helpen bij hun zoektocht naar een baan.’’

Wauw, wat veel! En na vier jaar Capgemini werd je ineens genomineerd voor deze award.

''Toen ik hoorde dat ik genomineerd was, was ik blij verrast. Ik had er nooit bij stil gestaan dat ik genomineerd kon worden. Ik ben heel erg blij dat er collega’s zijn die mij genomineerd hebben. Mede dankzij hun kreeg ik de kans om hier aan deel te nemen.’’

En toen moest je ineens een pitch geven voor een 10-koppige jury en een heel publiek! Hoe was dat?

‘’Dat was me nogal een ervaring! Doordat het event dit jaar virtueel plaatsvond was het niet mogelijk om de jury en het publiek te zien of om even oogcontact te maken met mijn collega’s. Dat maakte het extra spannend. Maar als je eenmaal je verhaal verteld dan worden de zenuwen vanzelf minder. Het feit dat je voor zoveel collega’s je verhaal mag doen is natuurlijk al heel erg tof. Dat was voor mij al mijn grootste succes.’’

Uiteindelijk ging je er met de felbegeerde award vandoor! Wat ging er door je hoofd?

‘’Ik voelde ontzettend veel trots toen mijn naam genoemd werd. Zoals ik al eerder aangaf heb ik er nooit bij stil gestaan dat ik mee kon doen. Je spreekt daarnaast zoveel succesvolle collega’s met zulke mooie en sterke verhalen. Dus als dan jouw naam wordt genoemd dan kan het niet anders dan dat je ontzettend trots en blij bent’’

Wat ga je doen met de bijbehorende prijs van € 10.000?

‘’Zoals gezegd kwam er na de winst ontzettend veel op me af en ik ben het nu allemaal aan het laten bezinken en geniet ik volop van het moment. Wat ik precies met het prijzengeld ga doen weet ik nog niet, hier ga ik op een later moment eens rustig over nadenken.’’

Wat zou je andere Young Professionals willen vertellen?

‘’Blijf werken aan mooie projecten waar je energie van krijgt. Ik heb recruitment kunnen combineren met Corporate Social Responsibility projecten en dat geeft mij ontzettend veel energie. Uiteindelijk heeft dat er ook voor gezorgd dat ik hier nu sta en dit succes heb kunnen bereiken. Volg dus vooral je hart en je passie!’’

Wil jij als Young Professional ook graag werken bij Capgemini? Bekijk dan onze huidige vacatures!