2 1 3

(Young) Professional of the Year 2020

Dit jaar wordt voor de 6e keer op rij de Young Professional of the Year Award uitgereikt. Op 1 juni 2020 hebben alle medewerkers van Capgemini Nederland de kans gekregen om hun favoriete collega te nomineren. Meer dan 100 young professionals werden voorgedragen door hun manager of collega's, een recordaantal!

Van meer dan honderd naar acht

Alle genomineerde collega’s kregen de kans om een motivatie in te sturen waarom zij deze award verdienen. Vervolgens heeft de speciaal geselecteerde 10-koppige jury, bestaande uit Capgemini collega’s, op basis van de ingezonden motivaties een selectie gemaakt. Er zijn acht finalisten overgebleven die op woendag 28 oktober de strijd met elkaar aangaan tijdens de virtuele finale.

Bij het nemen van de beslissing heeft de jury de kandidaten op verschillende onderdelen beoordeeld:

  • De substantiële bijdrage die hij of zij geleverd heeft aan de organisatie;
  • De uitzonderlijke prestatie(s) die hij of zij geleverd heeft aan de organisatie;
  • De uitzonderlijk (snelle) ontwikkeling die hij of zij heeft doorgemaakt;
  • Zijn of haar bijdrage aan innovatieve projecten;
  • En de manier van samenwerking met collega’s.

De finalisten van 2020

Dit jaar werden Marijn Markus, Angèl Wijnhard, Benthe Gommers, Diena Mahran, Henk-Jan Ruiter, Evelien Hak, Renate Wolters en Thomas Boers gekozen tot de gelukkigen. Tijdens de finale geven zij elk een pitch van drie minuten, waarin ze proberen de jury te overtuigen waarom zij de Professional of the Year 2020 award moeten winnen. De jury kiest slechts drie deelnemers voor de beslissende finaleronde. Tijdens deze ronde krijgen zij nog één keer de kans om het publiek te overtuigen door een gesprek aan te gaan met de gastheer van de avond. Uiteindelijk vindt er een beslissende stemronde plaatst waarin alle collega’s ook kunnen meestemmen op wie er met de felbegeerde titel vandoor gaat.

YoungProfessionaloftheyear_finalisten

Wat te doen met €10.000?

De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van maar liefst €10.000,-. Het prijzengeld mag naar eigen inzicht worden besteed. Er zijn echter enkele uitsluitingen, zoals verre vakanties, extravagante winkeluitstapjes of een nieuwe auto. Het geld is bedoeld om de winnaar te helpen zich verder te ontwikkelen als een professional in zijn vakgebied. Dit kan betekenen dat je het geld gebruikt om je in te schrijven voor een cursus in het buitenland, om een interessant tech-evenement bij te wonen of nieuwe technologieën aan te schaffen.

Wil jij ook met jouw ambities aan de slag? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures.